Najbliższe warsztaty odbędą się 5 lutego. To dobra okazja, aby wejść do świata smaków, do dań okraszonych historią na ich temat. Wspólnie z prowadzącymi będzie można odkrywać tajniki sztuki kulinarnej sprzed wieków i skosztować przygotowanych własnoręcznie potraw. Będzie można prześledzić rozwój sztuki kulinarnej, i jej wpływ na kulturę przyjrzeć się modom i trendom kuchennym oraz przedmiotom i sprzętom. Dowiemy się dlaczego nie zjemy kanapki z łabędziem i dlaczego łabędzie oraz kormorany zniknęły z jadłospisów.
Warto też zwiedzić Królewski Ogród Światła przy pałacu. Jest to wielka atrakcja dla zwiedzających w każdym wieku. Plenerowa rozświetlona aranżacja świeci tysiącami kolorowych diod. Tegoroczna wystawa jest w dużej części poświęcona mitologicznym postaciom prezentowanym wraz z kojarzącymi się z nimi atrybutami, jak pioruny którymi ciska wielki Zeus, czy miech i młot Hefajstosa. Oprócz tego możemy obejrzeć historyczne mappingi, czyli żywe obrazy rzucane przez wielkie projektory na główną elewację pałacu. Wiele interaktywnych i edukacyjnych atrakcji z pewnością dostarczy świetnej zabawy zwłaszcza dzieciom i młodzieży.
Warto też wybrać się na spacer po królewskich ogrodach. Chociaż naturalne kwiaty chwilowo zostały chwilowo zastąpione sztucznymi, to jednak wrażenia wyniesione z takiego spaceru zachowamy długo w pamięci.